Workshop “Grenzen in de Sport”

Beste Vrijwilligers van sv Nieuw Balinge, WNBC’09 en Witteveense Boys’87,

De vereniging heeft een “protocol ongewenst gedrag”. Dit is nu zo’n jaar of 5 oud en is te vinden op de website van Witteveense Boys’87 en WNBC’09 en in het introductieboekje van WNBC’09.

Uit het rapport over “seksuele intimidatie en misbruik in de sport” door commissie de Vries blijkt dat 1 op de 8 sporters op een of andere manier in aanraking is geweest met seksuele intimidatie. Zie de link naar het rapport of de bijlage. https://www.nocnsf.nl/…/arko-20171536-rapport-commissie-de-vries-webversie-1.pdf

Van het getal 1 op de 8 zijn we behoorlijk geschrokken. Vandaar dat we het Protocol weer onder de aandacht gaan brengen. Immers kinderen dienen te sporten in een veilige omgeving.

Er is dan ook besloten om voor alle vrijwilligers die training geven of een team begeleiden een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) aan te vragen voor de categorie “omgaan met minderjarigen”. De VOG’s zijn tegenwoordig gratis door de club aan te vragen middels NOC-NSF. Deze actie loopt inmiddels.

Verder willen we alle vrijwilligers van de Witteveense Boys’87, WNBC’09 en sv Nieuw Balinge dringend uitnodigen voor de workshop “Grenzen in de sport”. Deze interactieve workshop zal worden gegeven door Feline Platzer van Plato Sport Research. Ik heb deze workshop reeds gevolgd en ik vond het een uitermate goede en zeer leerzame workshop.

Noteer de datum vast in uw agenda: woensdag 23 mei 2018, kantine open om 19.30 uur, start workshop 20.00 uur.

Indien u vragen heeft, kunt u mij bellen/mailen/aanspreken op de club.