Scheidsrechters

De onderstaande brief is geschreven door de scheidsrechterscommissie van Fit Boys uit Beilen, maar gaat ook op voor de Witteveense Boys’87.

Enkele weken geleden hier gemeld dat het water tot aan de lippen staat voor wat betreft het scheidsrechters gebeuren in Beilen. En het water is alleen maar gestegen, de neus komt al in zicht!! Met (te) veel kunst en vliegwerk wordt er wekelijks een planning in elkaar gezet. Dank aan diegenen die, ondanks dat ze niet op papier staan als scheidsrechter, de fluit ter hand willen nemen in geval van nood. 
We hebben als scheidsrechterscommissie de stoute schoenen aan getrokken en willen een KNVB cursus voor verenigingsscheidsrechter gaan organiseren voor belangstellenden in de regio midden Drenthe. Ook de omringende verenigingen zullen worden benaderd. Wanneer de cursus plaats gaat vinden is afhankelijk wanneer de cursus “gevuld” is. Maximale aantal is 18 personen. De eerste opgave is inmiddels binnen!
De beide Beiler verenigingen zorgen er voor dat je kosteloos aan de cursus kunt deelnemen. Hieronder info over de cursus: 

Je bent 14 jaar of ouder en het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
Het toepassen van de spelregels;
Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
De 11 competenties;
Positie kiezen en volgen;
Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op de accommodatie van een voetbalvereniging. Dit kan dus Noord/West zijn of bij een vereniging in de buurt. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.

Opleidingsinvestering:
Opleidingsdeel: vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur, zelfstudie en opdrachten: 8 uur
Ervaringsdeel: fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden: 5 uur. 

OPGAVELINK: https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=14224710

LET op: Bij de opgave wordt gevraagd naar de wijze van betaling en het mailadres van een praktijkbegeleider. Roel Seele helpt je graag bij het invullen van de opgave.