Van de voorzitter

Zoals wellicht bekend is de algemene ledenvergadering van de Witteveense Boys’87 gepland op vrijdagavond 30 oktober 2015. Het programma is als volgt: van 19.30 – 21.00 uur is de ledenvergadering en vanaf 21.00 uur treedt Angeline Vrijlandt op. Zie de site voor meer informatie over deze artieste. Het belooft een geweldige avond te worden. De ledenvergadering is natuurlijk voor leden, ouders van minderjarige leden en donateurs. Vanaf 21.00 uur zijn ook andere belangstelden welkom.

Vrijdagavond 20 november is de jaarlijkse vrijwilligersavond. De evenementencommissie heeft een heel leuk programma opgesteld met een dropping. De avond begint om 20.00 uur en is voor alle vrijwilligers van de Witteveense Boys’87 en WNBC’09 en hun partners. Indien u geen uitnodiging in de bus heeft gekregen, kunt u dit als uw uitnodiging beschouwen.

Er wordt weer geklaverjast ! De tweede klaverjasavond was vrijdag 9 oktober. Jos ging met de gouden medaille naar huis. De nieuwe opzet van het klaverjassen (er kan ook gerummicubt en gepokerd worden) is op vrijdagavond en gaat uit van gezelligheid en geen mes op tafel. Er wordt iedere tweede vrijdag van de maand vanaf 20.00 uur gekaart. Er is geen inschrijfgeld en de winnaar van de avond krijgt een gouden medaille. Aan het eind van het seizoen kijken we bovenaan staat en deze krijgt een prijsje. Er wordt ook aan kerst en paaskaarten gedaan. Er is dan wel inschrijfgeld en er zijn dan ook een paar prijsjes. De planning van de avond is als volgt: 13 november – 11 december – 18 december (kerstkaarten) – 8 januari – 12 februari – 11 maart – 25 maart (paaskaarten) – 8 april – 13 mei – 10 juni en 8 juli.

Het bestuur is ondertussen in overleg over alle plannen m.b.t. verbouwing (kleedkamer/bestuurskamer/etc.) en het aan te leggen kunstgrasveld. Sportpark De Roskamp krijgt een heel ander uiterlijk en gaat er straks schitterend uitzien !

Het 1ste elftal heeft het dit jaar nog niet makkelijk in de 4de klasse. Twee keer op rij werd in de laatste minuut verloren. Dat het dit jaar wat lastiger zou zijn dan het jaar ervoor was wel bedacht. Maar het seizoen is nog lang en in de komende weken zullen de Boys ongetwijfeld gaan stijgen op de ranglijst. Kom op zondag onze Boys aanmoedigen. De eerst komende thuiswedstrijd is op 1 november tegen Schoonebeek.

De dames van de Witteveense Boys hebben het ook niet makkelijk. Hier zou het helpen als er wat meiden of vrouwen gingen voetballen. De ploeg zoekt een paar spelers en eigenlijk nog steeds een vaste keepster. De Witteveense Boys waren zelfs met een stand vertegenwoordigd op de Ladies Night in De Tille om de daar aanwezige Ladies geïnteresseerd te krijgen in voetballen! Ook support kan helpen. De Dames 1 spelen op zaterdagmiddag hun thuiswedstrijden op De Roskamp.

Op zaterdag speelt ook de jeugd van WNBC’09 haar thuiswedstrijden op De Roskamp. Tot de winterstop speelt de D1, B1, F1 en F2 thuis in Witteveen. De E1, E2, C1, C2 en A1 spelen thuis in Nieuw Balinge. Na de winterstop draait dit om. En niet te vergeten: iedere zaterdagmorgen om 10.00 uur trainen de kabouters. Dit is geweldig leuk om te zien. Kaboutervoetbal is mogelijk vanaf 4 jaar. Je kan gewoon op zaterdagmorgen komen en meedoen. Kabouters betalen geen contributie.

Spelers geboren in 1999 moeten verplicht een spelregelbewijs halen, daar anders de spelerskaart niet meer geldig is. De spelers geboren in 1999 hebben tot en met 31 december 2015 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Dit kan via de site www.voetbalmasterz.nl , hier kan ook geoefend worden en is uitleg te vinden. Verdere vragen over het spelregelbewijs kan je stellen aan Roel Seele of Teun Hooijer.

Met sportieve groeten,

Roel Seele

Voorzitter

Witteveense Boys’87

 

De winterstop zit er nu toch echt bijna op. Het 1ste elftal heeft al weer getraind en een oefenwedstrijd gespeeld in Hijken tegen HHCombi (3-3). Aanstaande zondag 25 januari om 14.00 uur treedt het eerste elftal aan tegen Eext 1 voor de competitie op De Roskamp. Direct een belangrijke pot, die gewonnen moet worden! In de kerstvakantie zijn de selectiespelers actief geweest in de zaal. Tijdens het Protos Weering toernooi werden er geen geweldige resultaten gehaald (1 punt in de voorronde), maar daarom was het niet minder gezellig. Tijdens het oliebollentoernooi in Westerbork nam team Witteveen echter wel de 1ste prijs mee naar huis!

De jeugd speelt ondertussen gewoon in de zaalcompetitie in Wijster. Een drukke boel daar in de sporthal, de gehele zaterdag wordt er gespeeld. Ga eens een keertje kijken! De trainingen voor de jeugd zijn deze week weer begonnen op het koude, natte veld. Daarom is er besloten om de F’s van 15.00 – 16.00 uur in de zaal in Witteveen te laten trainen op woensdagmiddag. De E’s trainen er achteraan van 16.00 – 17.00 uur. De zaal is voorlopig vastgelegd tot eind februari.

Op 7 maart 2015 is het Sportgala van de gemeente Midden-Drenthe in de sporthal in Beilen. Het 1ste elftal is genomineerd voor sportploeg van het jaar omdat ze zijn gepromoveerd naar de 4de klasse in 2014! Van de week is er al een promotiefilmpje gemaakt van de mannen van Roel Smand. Zouden de Boys dan eindelijk eens deze prijs gaan pakken?

Op 26 april is het weer “De nacht van Witteveen”op de Roskamp. Zoals traditie is er deze avond ook weer de trekking van de grote loterij. De loten worden vanaf deze week aan ieder lid van jong tot oud uitgedeeld. Het is de bedoeling dat ieder lid zijn steentje bijdraagt en minimaal 1 boekje van 10 loten verkoopt. De loten kosten maar 2 € per stuk en er worden er 1.600 verkocht. Grote kans dus op het winnen van een van de 3 geweldige hoofdprijzen. De eerste prijs is een reischeque van 500€ te besteden bij de VakantieXperts in Beilen, de 2de prijs is een tablet geleverd door De Plakletter en de 3de prijs is een hele mooie terrasheater van Welkoop uit Westerbork. Verder zijn er nog 10 andere leuke prijzen te winnen.

Schrijf vast 21 maart in de agenda. De dag is het weer NL doet en hebben we graag handige mannen en vrouwen die ons deze dag willen komen helpen met klussen. Wat gaan we doen? Er wordt een verharding aangebracht onder de picknick tafels, er wordt een houten hokje geplaatst en we gaan de reclameborden langs het hoofdveld schoonmaken. Verder zijn er nog een aantal kleine klusjes. We starten om 10.00 uur en de vereniging zorgt voor een lekkere lunch! Help ons en geef je op bij Teun Hooijer.

Jolanda Kerssies gaat het bestuur van de Witteveense Boys ondersteunen. De gehele planning van de scheidsrechters en de kantinebezetting wordt door Jolanda gedaan. Dit is een hele klus en we zouden het zeer op prijs stellen als iedereen ook hier zijn/haar steentje bij zou willen dragen. Met elkaar moeten we de vereniging aan de praat houden. Dus als Jolanda belt, niet gelijk ‘nee” zeggen, maar ga even met elkaar in overleg wanneer je dan wel wat kan doen voor de club.

Met sportieve groeten,

Roel Seele
Voorzitter Witteveense Boys’87
De algemene ledenvergadering op 31 oktober was goed bezocht. Meer dan 36 leden melden zich in de kantine en konden na de ALV genieten van de optredens van Robin Matrix. De vrijwilligersavond op 15 november kwam wat langzaam op gang, maar uiteindelijk waren er tegen de 40 vrijwilligers in de kantine om de pubquiz mee te spelen.

Schrijf vast in de agenda: zaterdag 21 maart 2015. De Boys doen dan mee aan NL doet. We gaan een paar leuke klussen doen en natuurlijk gezamenlijk lunchen!

Op 6 december kan WNBC’09 E1 thuis op De Roskamp kampioen worden. Dat is natuurlijk heel mooi en ook heel mooi om naar te kijken. Kom onze E1 aanmoedigen op 6 december !

Het eerste elftal speelde afgelopen zondag een sterke wedstrijd tegen Weiteveense Boys 1. Na een 3-0 voorsprong, werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 4-3. De laatste plaats werd zo verlaten en door deze overwinning stijgen de Boys 2 plaatsen! Zondag 30 november spelen de Boys uit bij Weerdinge. Het 2de elftal speelde 2-2 tegen Wijster, terwijl het 3de elftal nipt verloor met 2-3 van HHCombi. De Dames hadden zaterdag de 3 punten al uit Musselkanaal mee naar Witteveen genomen.

Verderop in dit blad staat het formulier voor de oliebollen. Ook dit jaar bakt Echte Bakker Jordy Schepers de oliebollen en zaterdag 13 december komen we de formulieren bij uw thuis ophalen om de bestelling  s’morgens de 31ste december te komen brengen.

Natuurlijk doet een selectie van ons 1ste elftal weer mee aan het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. De voorronde van de Boys is op 27 december 2014 en wordt gespeeld in de Borkerkoel in Westerbork. De Witteveense Boys zijn ingedeeld bij Hoogeveen (zaterdag), VKW, Rolder Boys en Vitesse’63.

Roel Seele
voorzitter Witteveense Boys’87

De evenementencommissie heeft weer een leuke vrijwilligersavond in elkaar gestoken voor 15 november.  Alle vrijwilligers van de Witteveense Boys’87 en hun partner zijn uitgenodigd om deze leuke avond in het thema Glitter and Glamour mee te maken. De avond begint om 20.00 uur.

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Witteveense Boys’87 is geen saaie avond. Vrijdagavond 31 oktober van 19.30 – 21.00 uur wordt er vergadert en legt het bestuur verantwoording af over het afgelopen seizoen 2013-2014. Er kunnen vragen worden gesteld, je kan meedoen aan verkiezingen en je kan je stem laten horen. We zijn tenslotte een vereniging. Dit alles gaat in een ontspannen sfeer, met gratis koffie! Daarna komt Robin Matrix. Wie? Jawel, Robin Matrix, de bekende goochelaar die je regelmatig ergens op TV voorbij ziet komen. Check zijn site eens. Hij komt optreden in de kantine op vrijdagavond 31 oktober van 21.00 – 23.00 uur. Je kan daar dus – geheel gratis – bij zijn. Het bestuur rekent op een grote opkomst van leden en donateurs. Minderjarige leden kunnen vertegenwoordigd worden door een ouder. Het wordt een hele leuke avond!!

Een delegatie van de Witteveense Boys’87 heeft ook dit jaar weer meegelopen met de Pink Walk in Westerbork. Helaas was het weer wat minder dan vorig jaar, maar dat weerhield de harde kern er niet van om 6 km voor het goede doel te lopen.

Zaterdag spelen de dames van de Witteveense Boys om 14.30 uur thuis tegen FC Ter Apel Da2. Zondag speelt om 10.00 uur het 3de elftal thuis.  Het 1ste en 2de elftal zijn vrij.

 

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Van 4 t/m 12 oktober is het de week van de scheidsrechter. Nu zijn de Witteveense Boys altijd al dol geweest op onze clubscheidsrechters. Zonder de inzet van de clubscheidsrechter kan er niet gevoetbald worden. Dat weten wij allemaal en soms in het veld zijn we dat vergeten. Dan zeggen we onaardige dingen tegen de scheidsrechter. Of de scheids niet even langs “Hans Anders” moet is dan nog een aardige opmerking. Sowieso moet de “grensrechter door de scheids worden gecontroleerd , want die snapt er helemaal niets van”. Het is wel fijn dat onze voetballers zulke goede ogen hebben, want daarom kunnen ze vanaf eigen helft zien dat er iemand 75 meter verder op juist net niet buitenspel stond. Wel vreemd is dan weer dat als je die jongens vraagt om zelf een wedstrijdje te fluiten of te vlaggen bij de jeugd, ze daar die dag net even geen tijd voor hebben of zich afvragen of ze dan wel kunnen. Daarom zijn wij altijd heel blij met de inzet van onze clubscheidsrechters die geheel belangeloos op zaterdag en/of op zondag wedstrijden fluiten, al de opmerkingen van zich af laten glijden en er voor zorgen dat de 13 teams die de Boys en WNBC’09 in het veld brengen, kunnen voetballen. De Witteveense Boys’87 en WNBC’09 willen hiermee de clubscheidsrechters hartelijk bedanken voor hun inzet en hoopt dat zij nog jaren willen fluiten !

Robin Matrix komt naar Witteveen. Wie? Jawel, Robin Matrix, de bekende goochelaar die je regelmatig ergens op TV voorbij ziet komen. Check zijn site eens. Hij komt optreden in de kantine op vrijdagavond 31 oktober van 21.00 – 23.00 uur. Je kan daar bij zijn, geheel gratis en je krijgt nog een bak koffie gratis ook! Wat je daar voor moet doen is eerst even van 19.,30 – 21.00 uur de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de voetbalvereniging bij wonen. Het wordt een hele leuke avond!!

De B-junioren die geboren zijn vanaf 1998 moeten dit jaar hun spelregelbewijs halen. Zonder geldig spelregelbewijs mag je niet voetballen van de KNVB. Op www.voetbalmasterz.nl kan je alvast oefenen. De club en de speler krijgen bericht van de KNVB over wanneer je uiterlijk de test gedaan moet hebben. De club organiseert binnenkort een paar oefenavonden voor de B-junioren. Mochten er senioren zijn die ook graag meer willen weten over de spelregels, dan zijn deze natuurlijk ook van harte welkom. Meer info volgt binnenkort.

Zaterdag 4 oktober speelt WNBC’09 D2 in Witteveen om 09.30 uur tegen SVV’04 D3, gevolgd door WNBC’09 E1 die om 11.00 uur spelen tegen vv Sweel E4. De dames van de Witteveense Boys spelen aanstaande zaterdag 4 oktober thuis op De Roskamp tegen de dames van Borger om 14.30 uur. Zondag 5 oktober is er de PinkWalk in Westerbork. Hieraan doet – net zoals vorig jaar – een grote groep van de voetbalclub aan mee. U kunt nog mee doen! S’middags speelt het 1ste om 14.00 uur thuis tegen Alteveer. Moet een mooie zondag worden: eerst een leuke wandeling voor het goede doel en om onze dames die door deze vreselijke ziekte zijn getroffen een hart onder de riem te steken en s’middags een potje voetbal van het eerste elftal bekijken.

Roel Seele
voorzitter Witteveense Boys’87

De eerste 3 punten zijn binnen in de 4de klasse. Het 1ste elftal versloeg afgelopen zondag Eext met 1-4  en haalde op deze wijze de eerste punten in de  4de klasse D van de KNVB. Aanstaande zondag komt Stadskanaal langs op de Roskmap. Deze ploeg heeft duidelijke kampioen aspiraties en heeft inmiddels al 2 keer gewonnen.  Dit zal een spannend potje worden. Aanvang: 14.00 uur. Daarvoor kunt u overigens genieten van het 3de elftal dat om 10.00 uur thuis speelt tegen VKW. Het tweede speelt aanstaande zondag uit tegen EEC, terwijl de Dames zaterdag om 14.30 uur thuisspelen tegen FC Ter Apel’96.
De jeugd van WNBC’09 is ook aan de competitie begonnen. WNBC’09 brengt in de najaarscompetitie 3 zeventallen in de wei: F1, E1 en E2 en verder 6 elftallen namelijk D1, D2, C1, C2, B1 en B2. Het E2 team is op het laatste moment toegevoegd aan de competitie door een grote toeloop van leden. Hierdoor zijn de rij-en kantinedienstschemas opnieuw gepubliceerd. Check daarom de site www.wnbc.nl.
De B-junioren die geboren zijn vanaf 1998 moeten dit jaar hun spelregelbewijs halen. Zonder geldig spelregelbewijs mag je niet voetballen van de KNVB. Op www.voetbalmasterz.nl kan je alvast oefenen. De club en de speler krijgen bericht van de KNVB over wanneer je uiterlijk de test gedaan moet hebben. De club organiseert binnenkort een paar oefenavonden voor de B-junioren.
Ieder team bij de Witteveense Boys’87 en bij WNBC’09 heeft zijn eigen zak met inschietballen, waterzak, bidons en een tas met kleding. Voor de training zijn er in het ballenhok afgesloten ballenhokjes per team, waarvan de trainer een sleutel heeft. Voor de competitie begon is dit allemaal gereed gemaakt en klaar gezet. Waarom de afgesloten ballen zaken van het 2de en 3de efltal dan zijn leeggehaald(zaten nieuwe Derbystar ballen in) is ons een raadsel. De club wilt deze ballen wel graag terug. Als je denkt dat je iets mist of niet gekregen hebt, meldt je dan bij Margery (kleding, bidons, waterzakken) of bij Roel (ballen), maar ga niet lopen winkelen in de spullen van andere teams.
Nog een puntje van aandacht: “Roken, dat lossen we samen wel op” was lang een reclame uiting. Dat er buiten de kantine gerookt wordt is prima, maar het is niet de bedoeling dat de rokers hun peuken op de grond gooien, zodat anderen dit doordeweeks mogen opruimen. Dit lijkt zo wel een gezamenlijke oplossing, maar is het dus niet. Er staan genoeg “drop pits” langs het veld om de peuken in de deponeren. Laten we De Roskamp schoon houden.
Vrijdagavond 31 oktober staat de jaarlijkse algemene ledenvergadering gepland met na de vergadering een spetterend optreden van Robin Matrix. Deze goochelaar is echt heel goed ! Vergadering begint om 19.30 uur en duurt tot max 21.00 uur en daarna Robin Matrix !

Overigens is het bestuur nog op zoek naar een paar bestuursleden voor het nieuwe seizoen, daar er 2 bestuursleden gaan aftreden. Wie wil mee helpen onze mooie club te besturen?

Roel Seele
voorzitter Witteveense Boys’87

De eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Na de 7-3 winst op FC Fochteloo, werd door het eerste elftal afgelopen zondag met 1-0 verloren van Pesse. Aanstaande zondag speelt het 1ste thuis om 14.00 uur in competitieverband tegen Pekelder Boys. De eerste wedstrijd in de 4de klasse !
Het bestuur heeft besloten dat er met ingang van de competitiewedstrijden van seizoen 2014-2015 er weer entree gevraagd gaat worden aan de bezoekers. De entree bedraagt 2€ voor bezoekers ouder dan 18 jaar. Verder is er dit seizoen weer een echt programmablad te koop voorzien van lotnummers voor de verloting in de rust, deze kost 1€. Leden, sponsoren en donateurs zijn natuurlijk vrijgesteld van entreegelden.
De dames van de Witteveense Boys’87 straten de competitie op zaterdag 6 september met de uitwedstrijd tegen de dames van VKW om 14.30 uur op de Perkenslag. Het 2de elftal speelt zondag 7 september om 10.00 uur uit tegen Beilen 5, terwijl het 3de elftal om 10.00 uur thuis speelt tegen Wijster 4.
De jeugdafdeling WNBC’09 bestaat dit jaar 5 jaar. Na de zeskamp voor de jeugd die georganiseerd was in Nieuw Balinge, was er op De Roskamp een wedstrijd tussen de B’s en de All Stars (een selectie van de technische staf van WNBC’09). De All Stars wonnen met 5-2. Daarna werd in de kantine naar foto’s van de afgelopen 5 jaar gekeken en werd er aan de clubs een nieuwe WNBC vlag uitgereikt. Zaterdagmorgen kunt u deze vlag zien wapperen tijdens de jeugdwedstrijden.
Het 7×7 toernooi verliep weer prima. In totaal deden 15 teams mee verdeeld over 4 poules: 2 x een 45 + poule, een 40 min poule en een 30 min poule. Er werd sportief om de eer gestreden. In poule 1 (45+)werd Dalen de winnaar, in poule 2 (45+) ging Fit Boys er met de prijs vandoor, in poule 3 (40 min) was sv Hoogersmilde de sterkste, terwijl in poule 4 (30 min) het team van Michel Huizing de prijs meenam.
Vrijdagavond 31 oktober staat de jaarlijkse algemene ledenvergadering gepland met na de vergadering een spetterend optreden van Robin Matrix. Overigens is het bestuur nog op zoek naar een paar bestuursleden voor het nieuwe seizoen, daar er 2 bestuursleden gaan aftreden. Wie wil mee helpen onze mooie club te besturen?
Roel Seele
voorzitter Witteveense Boys’87

Het was een spannende wedstrijd op De Roskamp afgelopen zondag 4 mei. Het 1ste elftal speelde de laatste competitiewedstrijd tegen GKC 1 en bij winst werd er een periodetitel veroverd. Bij gelijkspel of verlies zouden de Boys het seizoen af kunnen sluiten met lege handen. Na een 2-0 voorsprong werd het 10 minuten voor tijd 3-3. Echter uiteindelijk werd de 4-3 er in geschoten en werd de nacompetitie veilig gesteld.  Witteveense Boys 1 speelt nu twee wedstrijden tegen EHS’85 en de overall winnaar van dit duel promoveert naar de 4de klasse ! Na de wedstrijd werd er voor het thuispubliek afscheid genomen van Auke Gemmink, hij stopt aan het einde van dit seizoen als leider bij het 1ste elftal. Verder werd er afscheid genomen van Martin Dijkstra die 17 seizoenen gevoetbald heeft bij de Witteveense Boys’87! Verder kreeg Sander Voortman een oorkonde voor het scoren van 200 officiële doelpunten in dienst van het 1ste elftal ! Op 18 mei speelt het 1ste de eerste wedstrijd tegen EHS.

Het bestuur heeft de keeper trainer Henk van der Horst en de verzorger van de Boys Dennis Schneider in ieder geval vast kunnen leggen voor nog een seizoen bij de Witteveense Boys’87. De vacature voor leider bij het 1ste staat nog open.

 

De Nacht van Witteveen was geweldig. Veel leuke spellen voor jong tot en met oud met als meest ludieke spel het bubblevoetbal. Daarna de trekking van de Grote Loterij waar Carina Kerssies er met de hoofdprijs vandoor ging, Kim Zinger de tweede prijs (C1000 waardebon) won en Paul Mooren op de step naar huis kon gaan met de terrasverwarmer. De trekking werd dit jaar verricht door Engbert de Vries. Hierna was het DJ JeeWee die de avond afsloot.

 

Op vrijdagavond 16 mei staat het bedrijventoernooi gepland. Opgeven kan via het mailadres evenementenwitteveenseboys@gmail.com

Op 1 juni wordt er voor alle senioren heren en dames een seizoen afsluitende BBQ georganiseerd op De Roskamp. Opgeven kan via je leider of direct bij Roel Seele (roel.seele@planet.nl).

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Afgelopen zaterdag was een memorabale dag op De Roskamp. De 4 thuisspelende ploegen wonnen in totaal met 30-1 van hun tegenstanders. WNBC’09 C2 en C1 wonnen respectievelijk met 4-1 en 1-0, WNBC’09 F2 won met 16-0 en de dames van de Witteveense Boys versloegen VKW dames met 9-0. Helaas was het zondag een stuk minder: het 2de verloor met 7-0 en het 1ste ging met 4-0 de boot in bij EEC. Alleen het 3de elftal hield de eer hoog door met 1-6 uit te winnen bij HHCombi. Het 1ste elftal wil graag 2de worden in de competitie, uitgaande dat TLC kampioen wordt, om zo aan de nacompetitie te kunnen meedoen. Ondanks dat Sander Voortman afgelopen zondag niet meespeelde bij het 1ste, heeft hij er ondertussen wel 32 in liggen en staat de teller in totaal voor hem op 201 officiele doelpunten voor het 1ste elftal in competitie en beker wedstrijden! Aanstaande zondag gaat het 1ste naar SVZ in Zijen, de nummer 4. Het 2de speelt om 10.00 uur thuis en het 3de gaat op bezoek bij KSC. Zaterdag spelen de dames om 14.00 uur thuis tegen Borger. Verder spelen zaterdag de C2 op De Roskamp (09.30 uur) en de F2 (11.00 uur).

De doelpalen waren reeds wit geverfd tijdens NL Doet, maar nu zijn de doelen op het trainingsveld ook voorzien van mooie witte netten. Ziet er schitterend uit.

Niet vergeten:

-loten in leveren bij uw teamleider of bij Roel Seele

-25 april: Nacht van Witteveen. Geef een team op !

Wist u dat:

-U de witteveense Boys en WNBC’09 kan volgen op Facebook en op Twitter?

-Eind mei weer het Bedrijvenvoetbaltoernooi geprogammeerd staat?

-De gezamenlijke jeugdafdeling van sv Nieuw Balinge en de Witteveense Boys’87 – WNBC’09 – dit jaar in augustus al weer 5 jaar bestaat?

-Als u een wedstrijdverslag mailt naar roel.seele@planet.nl deze op de site wordt gezet?

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Afgelopen zondag versloeg het 1ste elftal Buinerveen met 7-1 op De Roskamp. Een klinkende overwinning! Het 1ste elftal staat nu 3de met één wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag komt Tynaarloo op bezoek in Witteveen, een inhaalwedstrijd dus, bij winst van de Boys klimmen ze naar de gedeelde tweede plaats! Er waren supporters die steeds de stand doorstuurde naar Guus in Jordanië, die zullen nog wel een pittige telefoonrekening krijgen! Het 3de elftal speelde zondag een verdienstelijke wedstrijd tegen LEO. In de rust was met 1-4 voor LEO, maar de mannen het van 3de hadden een betere conditie en kwamen terug tot 3-4. Helaas duurde de wedstrijd net een paar minuten tekort om het verdiende gelijkspel zeker te stellen.

Afgelopen zaterdag 22 maart was NL doet. Op de Roskamp hadden zich een tiental vrijwilligers gemeld voor het doen van een aantal klussen. Zo zijn de reclameborden weer schoon, de balsponsorbordjes bij de ingangen van het dorp weer leesbaar, is de dakrand weer grijs, zijn de dakgoten schoon en zijn de doelpalen van het trainingsveld weer wit. Deze worden binnenkort voorzien van netten. Tussen de middag genoten de vrijwillige klussers van een verdiende lunch. Het was een nuttige en gezellige dag. Volgend jaar doen we weer mee!

WNBC’09 heeft weer 2 F-teams. De afgelopen week was er steeds topoverleg met de leiders en de jeugdcommissie, maar uiteindelijk is het gelukt om met ca. 15 F-jes 2 teams te maken. De F1 verloor zaterdag helaas van Raptim, maar de F2 kwam met een 0-10 zege terug uit Pesse! In de voorjaarscompetitie spelen de F1, F2, C1, C2 en de B1 de thuiswedstrijden in Witteveen, terwijl de E1, E2, D1 en D2 de thuiswedstrijden in Nieuw Balinge voetballen. Het is zaterdag dus druk op De Roskamp, zeker als om 14.00 uur ook nog de dames van de Witteveense Boys’87  thuisspelen. Kom eens kijken!

Iedereen wil de buitenkeuken winnen, die in de kantine staat opgesteld. Iedereen die lootjes van de Grote Loterij koopt, maakt natuurlijk kans. Heeft u nog geen lootjes gekocht, geen paniek, in de kantine zijn ze te koop. Overigens is de 2de prijs (een waardecheque van 300€ bij C1000 Vinke) en de 3de prijs (een terrasverwarmer) ook niet verkeerd. Voor de leden die hun boekje met loten al hebben verkocht: graag de boekjes inleveren bij Roel Seele of inleveren via je leider.

De merchandise van de Witteveense Boys’87 is uitgebreid en is te koop in de kantine. Zo zijn er onder andere  sjaals, paraplu’s, balpennen, douchegel  en petjes te koop met Witteveense Boys logo. Ieder lid krijgt bovendien een sleutelhanger met het logo van de Boys en van Gulf Westerbaan uit Westerbork. Laat u uw auto wassen, laat de sleutelhanger dan scannen: de Boys krijgen een gedeelte van de omzet. Indien u nog geen sleutelhanger heeft ontvangen, vraag er dan na in de kantine.

Op 25 april is “De nacht van Witteveen” op De Roskamp. Vorig jaar heette dit geweldige evenement nog Koninginnenacht. Er wordt gebubble voetbald in teams, gevolleybald en er is een heel programma voor de kids. Natuurlijk is de trekking er van de grote loterij en is er daarna tot in de kleine uurtjes muziek ! De evenementencommissie komt binnenkort ,met meer informatie, maar maak vast een team en geef je op!

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Het veldseizoen bij de jeugd is ook weer van start gegaan. Ik zag afgelopen zaterdag op De Roskamp onze F1 met 6-4 winnen van Germanicus F3. In dit in een zonovergoten sportpark. Daarna gingen de B-junioren o.l.v. Patrick het veld in tegen De Weide. De B’s speelde een verdienstelijke wedstrijd, die in de laatste minuut werd verloren met 0-1. Toch hebben ze een mooie pot voetbal gespeeld. Aanstaande zaterdag spelen de F-jes weer thuis en ook de C-junioren. S’ middags staan de Dames geprogrammeerd. Nu nog wat zon erbij en je hebt een hele mooi voetbaldag in Witteveen!

Het derde elftal speelde afgelopen zondag tegen de mannen van Achilles 1894. Dat is niet het geboortejaar van de spelers, maar het oprichtingsjaar van de club. Alhoewel de gemiddelde leeftijd van het derde en de tegenstander dik boven de vijftig ligt, voetballen deze kerels nog goed hoor! Mooi positiespel, veel aanwijzingen en soms een lange sprint. Het 3de van de Boys had de wedstrijd gezien de kansen moeten winnen, maar verloren met 2-3. De derde helft was er niet minder gezellig om. Daarna ging het 1ste elftal in de wei tegen Amboina 1. Dit zijn altijd pittige potjes, die de laatste jaren meestal door de Boys gewonnen worden.  Dat zag er afgelopen zondag ook zo uit. Amboina fel op onder andere de bal, maar wel 2-0 achter. Uiteindelijk werd het 2-2. Gezien de hele wedstrijd wel een terechte uitslag. Daarna was het toch echt genieten op de Roskamp: in de zon napraten over de wedstrijd met een koud pilsje! Aanstaande zondag speelt het 1ste om 14.00 uur uit tegen Gieterveen, speelt het 3de om 10.00 uur uit tegen Asser Boys 5 en speelt het 2de om 10.00 uur thuis op de Roskamp tegen HHCombi 4 (een derby!). De Dames van de Witteveense Boys’87 hadden afgelopen zaterdag een gezamenlijke off-day en verloren met 3-1 van Borger Da1. Aanstaande zaterdag is de revanche tegen Eext Da1 om 14.00 uur op de Roskamp.

Op zaterdag 22 maart doen de Witteveense Boys’87 mee aan NL Doet !. We gaan o.a. de reclameborden langs het hoofdveld schoonmaken en waar nodig opknappen, de doelpalen van het trainingsveld worden geverfd en voorzien van doelnetten en wat tuinonderhoud. We beginnen om 10.00 uur met koffie, daarna gaan we aan de slag, totdat er een heerlijke lunch wordt geserveerd. Daarna maken we de klussen af. We zouden het erg leuk vinden als leden of niet-leden komen helpen. Loop gewoon zaterdag 22 maart om 10.00 uur de kantine binnen en klus met ons mee!

Binnenkort zijn de loten van de Grote Loterij – met de trekking op 25 april – weer beschikbaar. Kosten: 1 lot voor 2 €. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 van jong tot oud krijgt 1 boekje met 10 loten om te verkopen. Er zijn overigens dit jaar weer fantastisch mooie prijzen te winnen, zoals de 1ste prijs: een buitenkeuken geleverd door Welkoop Westerbork, 2de prijs een cheque van 300€ te besteden bij C1000 Vinke en de 3de prijs: een terrasverwarmer ook geleverd door Welkoop Westerbork. Er zijn hiernaast nog een 7-tal andere prijzen te winnen. Op de site www.witteveenseboys.nl kunt u de verkoop volgen.

Op 25 april is “De nacht van Witteveen” op De Roskamp. Vorig jaar heette dit geweldige evenement nog Koninginnenacht. Er wordt gebubble voetbald in teams, gevolleybald en er is een heel programma voor de kids. Natuurlijk is de trekking er van de grote loterij en is er daarna tot in de kleine uurtjes muziek ! De evenementencommissie komt binnenkort ,met meer informatie, maar maak vast een team en geef je op!

Ik laat me vertellen dat u 5 juli ook in uw agenda moet schrijven. Iets met feest, 80 jaar en ijsvereniging. Lees de S&O voor de aankondiging!

Het tankstation en wasstraat Gulf in Westerbork gaat een mooie actie doen met de Witteveense Boys’87. Naast dat Gulf Westerbaan een reclamebord gaat sponsoren langs het hoofdveld, komt er een wasstraat actie. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 krijgt binnenkort een sleutelhanger waarop aan de ene kant het Gulf logo staat afgebeeld en aan de andere kant een streepjescode. Indien u uw auto dan laat wassen bij Gulf Westerbaan in Westerbork en uw sleutelhanger laat scannen, dan krijgen de Witteveense Boys aan het eind van het jaar een percentage van de opbrengst. Mooie actie toch ! Heeft u nog geen sleutelhanger gehad, vraag erna in de kantine.

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

De veldcompetitie voor de senioren is weer begonnen en voor de jeugd begint deze op 8 maart. De rust in het weekend is voorbij, we kunnen weer langs de velden staan en onze jongens en meisjes aanmoedigen!

Het 2de elftal speelde vorig weekend haar eerste wedstrijd. De meeste spelers zagen voor het eerst sinds december weer gras. Zo goed als ongetraind werd toch SVDB 2 met 7-1 verslagen! Dat belooft nog wat als ze straks weer echt in training zijn. Het 1ste elftal won afgelopen weekend met 2-3 van HOC1. Met 2 punten achterstand op de koploper TLC doen de Boys nog steeds mee voor de eerste plaats.Het 3de elftal speelt 9 maart de eerste wedstrijd thuis op de Roskamp, terwijl de Dames op 8 maart revanche kunnen halen uit bij Borger. Kijk op de site www.witteveenseboys.nl bij teams wanneer er wedstrijden gepland staan.

Na de succesvolle zaalvoetbalcompetitie in Wijster, start de jeugd van WNBC’09 start op zaterdag 8 maart weer met de voorjaarsveldcompetitie. De F1, C1, C2 en B1 spelen in de voorjaarscompetitie de thuiswedstrijden in Witteveen, de E1, E2, D1 en D2 spelen de thuiswedstrijden in Nieuw Balinge. Op de site www.wnbc.nl staan bij de teams de geplande wedstrijden en het rij-en kantinedienstschema. Indien een wedstrijd verplaatst wordt, verplaatsen de rijders en de kantinedienst mee naar de nieuwe datum.

Vanaf de start van de voorjaarscompetitie voert de KNVB – als voorloper op de invoering van het digitale wedstrijd formulier (DWF) – de visuele controle van de spelerspassen ook bij onze jeugd in. Dit betekent dat D, C en B junioren voorafgaand aan de wedstrijd hun spelerskaart moeten laten controleren door de scheidsrechter. Later in het seizoen zal waarschijnlijk ook het DWF worden ingevoerd en kunnen de leiders en scheidsrechter het papieren wedstrijdformulier laten liggen en direct met de PC aan de slag.

Ondertussen zijn de Boys begonnen met energiebesparing. De CV’s zijn bijgesteld zodat de kantine en de kleedkamers geen tropische oorden meer zijn, ook de temperatuur van de douches zijn opnieuw afgesteld. We vragen aan de leiders/trainers om de verlichting van de kleedkamers en de velden na gebruik snel uit te zetten en aan de spelers om het douchen tot normale tijdsduur te beperken. De gemeente gaat dit jaar een energiescan uitvoeren over de accommodatie, daarna volgt er advies over hoe we verder energie kunnen besparen. Dit als voorloper op het door de gemeente ingezette nieuwe beleid dat de verenigingen in Middendrenthe zelf alle energiekosten moeten gaan betalen. De verenigingen zijn het hier wel niet mee eens, maar voorlopig gaat e.e.a. wel door. Dit nieuwe beleid gaat in 2015 stapsgewijs ingevoerd worden. Tot die tijd betalen de verenigingen de energienota voor de kantine, terwijl kleedkamers en velden voor rekening van de gemeente zijn. Zonder energiebesparende maatregelen zou de energienota voor de Boys 4 keer zo hoog worden.

Wist u dat u de Witteveense Boys’87 en WNBC’09 ook kunt volgen op Facebook en op Twitter?

Op zaterdag 22 maart doen de Witteveense Boys’87 mee aan NL Doet !. We gaan o.a. de reclameborden langs het hoofdveld schoonmaken en waar nodig opknappen en een aantal andere klusjes in en rond de kantine. We beginnen om 10.00 uur met koffie, daarna gaan we aan de slag, totdat er een heerlijke lunch wordt geserveerd. Daarna maken we de klussen af. We zouden het erg leuk vinden als leden of niet-leden komen helpen. Loop gewoon zaterdag 22 maart om 10.00 uur de kantine binnen en klus met ons mee!

Binnenkort zijn de loten van de Grote Loterij – met de trekking op 25 april – weer beschikbaar. Kosten: 1 lot voor 2 €. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 van jong tot oud krijgt 1 boekje met 10 loten om te verkopen. Er zijn overigens dit jaar weer fantastisch mooie prijzen te winnen, zoals de 1ste prijs: een buitenkeuken geleverd door Welkoop Westerbork, 2de prijs een cheque van 300€ te besteden bij C1000 Vinke en de 3de prijs: een terrasverwarmer ook geleverd door Welkoop Westerbork. Er zijn hiernaast nog een 7-tal andere prijzen te winnen. Op de site www.witteveenseboys.nl kunt u de verkoop volgen.

Het tankstation en wasstraat Gulf in Westerbork gaat een mooie actie doen met de Witteveense Boys’87. Naast dat Gulf Westerbaan een reclamebord gaat sponsoren langs het hoofdveld, komt er een wasstraat actie. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 krijgt binnenkort een sleutelhanger waarop aan de ene kant het Gulf logo staat afgebeeld en aan de andere kant een streepjescode. Indien u uw auto dan laat wassen bij Gulf Westerbaan in Westerbork en uw sleutelhanger laat scannen, dan krijgen de Witteveense Boys aan het eind van het jaar een percentage van de opbrengst. Mooie actie toch !

Roel Seele, Voorzitter Witteveense Boys’87

Het 1ste elftal is na de winterstop matig begonnen. Bij de hekkensluiter werd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-4 voorsprong, maar na het laatste fluitsignaal stond er toch plots 4-4 op het wedstrijdformulier. Een verlies van 2 punten. Het 1ste elftal staat nu 2de met 2 punten achterstand op de koploper TLC. Aanstaande zondag spelen de mannen van Roel Smand thuis tegen Tynaarlo. Uit in Tynaarlo werd in het begin van de competitie verloren, dus er is wat recht te zetten. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

De dames zijn ook ontwaakt uit de winterslaap. Er is al voorzichtig getraind en aanstaande zaterdag staat er een oefenwedstrijd gepland. De dames spelen om 14.oo uur uit tegen HODO. Het 3de elftal heeft al weer getraind. Voorzichtig met een man of 6, maar het begin is er. Er was zelf een speler bij die tot de winterstop gewacht heeft met de operatie aan de knie! We wensen Henk Dekker beterschap en zien hem straks gewoon weer schitteren in het 3de elftal. Het 2de komt nog wat moeilijk op gang. De trainingen zijn echt weer begonnen en binnenkort staan er weer wedstrijden. Wellicht heeft e.e.a. te maken met de trouwerij van een van de leiders. Robbert en Patty van harte gefeliciteerd !

In de zaalcompetitie van Wijster is WNBC’09 E2 kampioen geworden ! Gefeliciteerd toppers ! De evenementencommissie is al weer druk bezig met de voorbereidingen van vrijdagavond 25 april. Vroeger was dit Koninginnenacht, maar vanaf dit jaar heet het ‘De nacht van Witteveen”. Er wordt weer een sportief programma in elkaar gezet, gevolgd door de trekking van de Grote Loterij en daarna natuurlijk muziek !

Binnenkort zijn de loten van de Grote Loterij – met de trekking op 25 april – weer beschikbaar. Kosten: 1 lot voor 2 €. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 van jong tot oud krijgt 1 boekje met 10 loten om te verkopen. Er zijn overigens dit jaar weer fantastisch mooie prijzen te winnen, zoals de 1ste prijs: een buitenkeuken geleverd door Welkoop Westerbork, 2de prijs een cheque van 300€ te besteden bij C1000 Vinke en de 3de prijs: een terrasverwarmer ook geleverd door Welkoop Westerbork. Er zijn hiernaast nog een 7-tal andere prijzen te winnen.

Roel Seele, voorzitter Witteveense Boys’87

In de winterstop wordt er gewoon doorgetraind, maar met het weer en de veldcondities valt dit niet mee. Er wordt nogal eens een training afgelast, dus hou de websites www.wnbc.nl en www.witteveenseboys.nl goed in de gaten!

Als de omstandigheden het toelaten speelt het eerste elftal op 9 februari de eerste uitwedstrijd voor de competitie in 2014, uit tegen Buinen. Op 16 februari speelt het 1ste elftal zijn eerste thuiswedstrijd van 2014 op De Roskamp tegen Tynaarlo.

In de zaal in Wijster speelt iedere zaterdag wel een jeugdploeg van WNBC in de champions League. Dit is een mooie zaalcompetitie waarin de ploegen namen hebben van beroemde voetbalploegen. Ik zou zeggen: ga eens kijken!

 

Binnenkort zijn de loten van de Grote Loterij – met de trekking op 25 april – weer beschikbaar. Kosten: 1 lot voor 2 €. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 van jong tot oud krijgt 1 boekje met 10 loten om te verkopen. Er zijn overigens dit jaar weer fantastisch mooie prijzen te winnen, zoals de 1ste prijs: een buitenkeuken geleverd door Welkoop Westerbork, 2de prijs een cheque van 300€ te besteden bij C1000 Vinke en de 3de prijs: een terrasverwarmer ook geleverd door Welkoop Westerbork. Er zijn hiernaast nog een 7-tal andere prijzen te winnen.

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Het is winterstop.

Wat doe je dan op zondagmiddag? Middagje dierentuin in Emmen, wat vage vrienden bezoeken, beetje schaatsen kijken op TV, een lang uitgesteld klusje doen, wat op de bank hangen met een lauw pilsje.

Gelukkig komt er weer licht in de duisternis. Op 16 februari speelt het 1ste elftal zijn eerste thuiswedstrijd van 2014 op De Roskamp tegen Tynaarlo. Met Tynaarlo hebben we nog een rekening openstaan. Het 1ste verloor de uitwedstrijd – onnodig – met 2-1, dus revanche! Dit moet ook wel als het 1ste zijn mooie gedeelde eerste plaats vast wilt houden. We rekenen dan ook op veel publiek !

De Witteveense Boys Dames zijn aan het zaalvoetballen geslagen en niet slecht ook. Bij het zaalvoetbaltoernooi in Beilen bereikte het team de finale ronde. Deze wordt zaterdagavond 18 januari vanaf 18.00 uur gespeeld in de sporthal in Beilen. Spandoeken en trommels meenemen !

Het bestuur vergadert, ondanks de winterstop, gewoon door. Op de laatste bestuursvergadering is intensief gesproken over de financiën. De Boys doen het weliswaar niet slecht, maar er de kosten zijn ook behoorlijk gestegen en gaan in de nabije toekomst nog verder stijgen. Zo zullen de Boys straks (vanaf 2015) ook de energiekosten moeten gaan betalen voor de kleedkamers en veldverlichting, iets dat tot nu toe altijd door de gemeente werd betaald. De energiekosten van de kantine werd sowieso al door de Boys zelf betaald. Dit gaat enkele duizenden euro’s per jaar extra kosten. Om te voorkomen dat we straks plots met verliezen worden geconfronteerd, wordt er gekeken hoe we aan extra inkomsten kunnen komen. Meer sponsoring, extra sportieve activiteiten ontplooien en zo nu en dan een leuke actie zullen voor extra inkomsten zorgen, maar we gaan er niet aan ontkomen om ook de “lasten” te gaan verzwaren in kleine stapjes. Op de ledenvergadering in november 2014 zullen hier ongetwijfeld plannen over worden voorgesteld aan de leden. Ondertussen is gekeken naar de marge in de kantine en ondanks dat we laagdrempelig willen zijn, is er besloten om de koffie/thee prijs te verhogen naar 0,70 € en de snoepprijzen te verhogen naar 0,80 €. Hier worden we niet rijk van, maar dekt wel de kosten beter.

Binnenkort zijn de loten van de Grote Loterij – met de trekking op 25 april – weer beschikbaar. Kosten: 1 lot voor 2 €. Ieder lid van de Witteveense Boys’87 van jong tot oud krijgt 1 boekje met 10 loten om te verkopen. Zoals net uitgelegd: we hebben het geld nodig ! Er zijn overigens dit jaar weer fantastisch mooie prijzen te winnen, zoals de 1ste prijs: een buitenkeuken geleverd door Welkoop Westerbork, 2de prijs een cheque van 300€ te besteden bij C1000 Vinke en de 3de prijs: een terrasverwarmer ook geleverd door Welkoop Westerbork. Er zijn hiernaast nog een 7-tal andere prijzen te winnen.

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

We zijn al weer in 2014 aangeland! Wat gaat dit jaar sportief brengen? Het 1ste elftal staat er goed voor, een gedeelde eerste plaats. Hoe komen de mannen van Roel Smand uit de winterstop? De dames van de Witteveense Boys’87 waren najaarskampioen en komen nu in een competitie met sterkere tegenstanders, kunnen ze de positieve lijn voortzetten? Het worden weer mooie wedstrijden op De Roskamp.

Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingeluid op 5 januari met een alternatief snerttoernooi, dus gaan we hele andere dingen doen. Deze nieuwjaarsreceptie van de Boys is voor iedereen uit het dorp.

Als het weer en het veld het toelaat, wordt er op zaterdag 11 januari een oefenwedstrijd gespeeld door de eerste selectie tegen een ploeg uit het westen van het land.

Een selectie van 1ste spelers deed mee aan de voorronden van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi in Westerbork. De prestatie van vorig jaar, een ronde verder komen, werd niet geëvenaard. Dit ondanks een grote, luidruchtige supportersgroep uit Witteveen op de tribune, die met vlaggen, gezang, een groot spandoek en confetti de ploeg fanatiek aangemoedigd heeft. Het was alleen schandalig dat bij de laatste wedstrijd er door sommigen liedjes werden gezongen die absoluut niet door de beugel konden. Dit hoort niet bij de Witteveense Boys!

Ondertussen is de jeugdafdeling, WNBC’09, in de zaal in Wijster bezig. Hier worden op zaterdag flink wat wedstrijden gespeeld. In de tweede week van januari 2014 starten de trainingen voor iedereen, van jeugd tot veteranen, weer.

Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond en sportief 2014 toe.

Roel Seele

Voorzitter

De Witteveense Boys 1 houden zicht op de titel! Afgelopen zondag werd op De Roskamp een mooie partij voetbal gespeeld tegen de koploper TLC 1. Bij winst zouden de Boys even veel verliespunten hebben als TLC en samen aan kop gaan in de 5de klasse E. Het was een kraker. De eerste helft was vooral spannend met grote kansen voor beide ploegen. In de tweede helft kwam TLC op een 0-2 voorsprong, maar de veerkracht van de Boys is hoog dit seizoen. Via Sander 2x en Bob 2x, werd de achterstand omgebogen in een 4-2 winst. Een geweldige teamprestatie! Het is nu even winterstop en de voorbereidingen voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi zijn in volle gang. Op 21 december spelen de Boys de poulefase in de sporthal van Westerbork. Het spandoek is reeds klaar !

De Witteveense Boys Dames 1 zijn najaarskampioen geworden. De dames spelen een halve competitie. Na de winterstop worden de bovenste 6 ploegen van deze klasse bij elkaar gevoegd. Wie dan kampioen wordt, promoveert. Echter het najaarskampioenschap is ook leuk, zeker als dat wordt gehaald op de Perkenslag in Westerbork door de dames van VKW te verslaan!

WNBC’09 E1 zijn afgelopen maandag op De Roskamp er net niet in geslaagd om kampioen te worden. Er was een geweldige competitie gespeeld, zonder puntverlies moest de laatste wedstrijd worden aangetreden tegen VCG E1, die ook nog geen punt had verloren, maar wel een beter doelsaldo hadden. Er werd 3-3 gespeeld in een zinderende wedstrijd onder de deskundige en rustige leiding van Auke. VCG E1 kampioen en onze E1 toch blij, want ongeslagen de competitie gespeeld. Mooie prestatie !

De zaalcompetitie in Wijster gaat 21 december weer van start. De Champions Leaque ! Op de teamindeling en dergelijke staat op de site www.wnbc.nl. Via de site www.witteveenseboys.nl kunt u deze site ook bereiken. Rechtsboven staat het wnbc logo en als u daar op klikt, komt u bij de site van de jeugd.

Dennis Schneider is de verzorger van de Witteveense Boys’87. Dennis heeft recent zijn vaardigheden uitgebreid door de cursus Medical Taping met goed gevolg af te sluiten. Dus als u binnenkort allerlei spelers van plakband aan elkaar ziet hangen…., dan weet u hoe dit komt.

De lijst met club attributen van de Witteveense Boys is recent uitgebreid. Er zijn nieuwe sjaals met het originele logo te koop voor 12 €, er zijn mooie groene Witteveense Boys pennen te krijgen voor 2€ en…..er is zelf Witteveense Boys showergel te koop in de kantine voor 4€. Als u nu even niets wist om te kopen voor uw naaste voor kerst, kunt u altijd even gaan shoppen bij de Boys !

Ik wens u een fijne kerst en een gezond en sportief 2014 toe.

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87

Aanstaande zaterdag 7 december speelt WNBC’09 E1 om het kampioenschap op de Roskamp tegen VCG E1. De wedstrijd begint om 09.00 uur. Natuurlijk even komen kijken ! S’middags kunt u gelijk doorrijden naar Westerbork, alwaar de Witteveense Boys Dames 1 de uitwedstrijd spelen tegen VKW Dames 1, deze wedstrijd begint om 14.30 uur en is altijd een spektakel. De Dames van Witteveen hebben – na de winst op concurrent Zuidlaren – de koppositie overgenomen en die willen ze niet graag meer afgeven !

Zondag om 10.00 uur kunt op de Roskamp genieten van het 2de elftal. Het 1ste elftal is reeds 8 wedstrijden op rij ongeslagen en speelt aanstaande zondag 8 december om 14.00 uur uit tegen Buinen. Een week later spelen de mannen van Roel Smand de laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze belangrijke wedstrijd wordt 15 december om 14.00 uur thuis gespeeld tegen de koploper TLC. De Boys staan 2de en kunnen bij winst 3 punten dichter bij komen en zo de strijd om de eerste plaats spannend maken. Verder is winst belangrijk om de ongeslagen thuisstatus van het 1ste elftal van dit seizoen inclusief voorbereiding in stand te houden !

De vrijwilligersavond was erg leuk. De evenementencommissie had een moordspel voorbereid met acteurs en actrices. De aanwezige vrijwilligers moesten helpen met het oplossen van de moord. Uiteindelijk bleek de dokter (Mark Voortman) het gedaan te hebben. Om iedereen na deze enerverende gebeurtenis wat ontspanning te geven, draaide DJ Jari nog een tijdje door. Geweldig leuke avond!

De Witteveense Boys hebben dit jaar weer een oliebollenactie met oliebollen gebakken door Bakkerij Schepers uit Witteveen! In de S&O staat ergens een formulier. Half december komen leden van de voetbalclub langs de deur om de bestellingen op te halen. Op 31 december worden de bestellingen bij u thuis bezorgd.

Schrijft u vast 21 en 22 maart 2014 in de agenda. NL doet organiseert dan weer de jaarlijkse klusdag voor vrijwilligers. De Boys hebben een aanvraag ingediend en goedgekeurd gekregen. Wij gaan zaterdag 22 maart 2014 met zoveel als mogelijk vrijwilligers op en rond het veld aan de slag en krijgen een lekkere lunch van de club en na afloop een drankje. Wordt werken, maar ook genieten. U komt toch ook?

Roel Seele

voorzitter Witteveense Boys’87